12 oktober 2013 zijn wij officieel gestart met Smaakvol Slochteren.

Het is een bedrijf wat ontstaan is uit onze gezamenlijke passies: liefde voor de dieren, het buitenleven, lekker en gezonde voeding  en de wil dit te delen met anderen. Ooit begonnen met niets maar inmiddels bestaat het bedrijf uit een Schapenhouderij, Boerderijwinkel en Theeschenkerij. Graag vertellen we je meer over onze achtergrond en onze drijfveren

Ellen Evenhuis

Ik ben opgegroeid in het gehucht Rodehaan aan de rand van de stad Groningen. Als middelste dochter van een garagehouder. Thuis waren er altijd mensen over de vloer en moest er hard gewerkt worden. Ook ben ik in deze periode besmet geraakt met de liefde voor paarden. Nog altijd vind ik het heerlijk en ontspannend om paard te rijden.

Al snel was het voor mij duidelijk dat ik iets met mij handen wilde gaan doen. Een opleiding als bloemist was het gevolg. Met het diploma op zak ben ik bij verschillende bloemenwinkels werkzaam geweest. Het creëren van mooie en bijzondere bloemwerken is nog altijd een grote passie van me.

In 2006 heb ik Tjibbe ontmoet en wisten al snel dat we samen verder wilden. Na enkel jaren in Engelbert te hebben gewoond, zijn we in de zomer van 2011 vertrokken naar onze boerderij aan de Hoofdweg in Slochteren. Waar we nu hard werken aan onze droom.

Tjibbe Brandsma

Geboren in Friesland en na omzwervingen in Zeeland uiteindelijk in Haren (provincie Groningen) terecht gekomen. Ik groeide op als middelste zoon in een gezin met drie jongens. Al snel bleek, dat er als niet boerenzoon,  toch “boerenbloed” door mijn aderen stroomde. In groep 8 van de lagere school ging ik op woensdagmiddag en op zaterdag al naar een boer om mee te helpen en te leren. Uiteindelijk heb ik er jaren gewerkt en heb ik veel kunnen leren. Na de HAVO heb ik toch de keus gemaakt om niet naar de landbouwschool te gaan omdat het verstand zei dat boer worden, als niet boerenzoon, toch niet zou lukken. Na een jaar bleek de wil om te werken in de agrarische sector sterker te zijn dan het verstand. Waarna ik de keus maakte om toch de hogere landbouwschool te volgen in Leeuwarden. Het is een juist besluit gebleken.

In deze periode kocht ik ook mijn eerste schapen welke aan de basis staan van onze huidige kudde.