Schapen

We houden schapen van het ras Poll Dorset. Het ras dankt zijn naam aan haar herkomst. Oorspronkelijk komt het ras uit het graafschap Dorset.

Het ras heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zo heeft het ras van nature een ongebonden bronst. Dit maakt het mogelijk dat de ooien het hele jaar door lammetjes kunnen krijgen. We houden onze dieren dan ook in verschillende groepen welke allemaal hun eigen aflamperiode hebben. Zo hebben we verspreid over het jaar lammetjes. Hierdoor is het mogelijk dat we het hele jaar door een constante vleeskwaliteit kunnen garanderen.

Daarnaast kenmerkt het ras zich door haar vriendelijke karakter, is de vacht van hoge kwaliteit en is het een zelfredzaam schaap. Met name deze laatste eigenschap past goed bij onze manier van schapen houden. De ooien lammeren makkelijk af en geven veel melk waardoor lammeren een goede start krijgen.

Koeien

Gedurende het groeiseizoen begrazen we enkele natuurgebieden met Groninger Blaarkoppen. Dit oud Gronings ras is een sterke koe met goede eigenschappen. Haar zelfredzaamheid, soberheid en rustig karakter maakt de blaarkop er geschikt voor begrazing in natuurgebieden.

Daarnaast is de Blaarkop een zogenaamde “dubbel doel” koe. Dat wil zeggen dat ze naast een goede vleesaanzet ook veel melk kan produceren.