Rundvlees uit de natuur – heerlijk en duurzaam

In samenwerking met de Eytemaheert bieden wij in onze boerderijwinkel een ruim assortiment grasgevoerd rundvlees aan. Het vlees is afkomstig van de Groninger Blaarkop. De runderen van de Eytemaheerd lopen in diverse natuurgebieden en dragen zo een steentje bij aan het onderhoud en ontwikkeling van deze gebieden. De Eytemaheert is koploper op het gebied van natuur inclusieve landbouw. De hoge ambities op dit gebied hebben geresulteerd in een samenwerking met de Universiteit van Wageningen. De Eytemaheert is een van de geselecteerde bedrijven die hier wetenschappelijk onderzoek naar gaat doen.

Wij zijn blij dit prachtige product te mogen aanbieden aan onze klanten. Het vlees is verkrijgbaar in onze winkel. Hier is een ruim assortiment vlees beschikbaar. Het vlees is vacuümverpakt en diepgevroren. Ook is er een mogelijkheid om vleespakketten te bestellen via de website van de Eytemaheert. Eens per maand kunnen de bestelde pakketten afgehaald worden  in onze boerderijwinkel.

Workshop speels veldboeket

Op vrijdag 22 september van 14:00 tot 20:00 en op zaterdag 23 september van 10:00 tot 16:00 organiseren wij een leuke inloop workshop. Kies zelf je bloemen uit in onze winkel en schik deze onder begeleiding van Ellen tot een speels veldboeket op een mooie vaas.
De kosten zijn €5,- pp. Dit is inclusief mooie vaas en koffie of thee met wat lekkers. En exclusief de bloemen. Zo kan je zelf de grootte van het boeket bepalen.
Opgeven is niet nodig maar wil je zeker weten dat er nog een vaas voor je klaar staat? Reserveer dan jou vaas door een berichtje of mail te sturen.

speels veldboeket workshop

 

Zeer geslaagde lammetjesdag!

Zaterdag 9 april organiseerden wij voor de 3e keer een lammetjesdag. Het was een fantastische dag. Niet alleen het weer was prachtig maar ook de opkomst. We hebben veel leuke en enthousiaste kinderen en ouders mogen ontvangen op onze boerderij. Er werd volop popcorn gemaakt boven het vuur, lammetjes geaaid, in het stro gespeeld en gegeten en gedronken. Bedankt allemaal voor deze mooie dag! 

Groei & Bloei op de Fraeylemaborg

Groei & Bloei op de Fraeylemaborg

Op Tweede Paasdag, maandag 6 april, stonden we op het voorterrein van de Fraeylemaborg op de  Tuin en Lifestyle Fair, onder de titel Groei &  Bloei op Fraeylema.

Mede door het mooie weer was de fair druk bezocht. Ruim 3000 mensen bezochten de tuin van de Fraeylemaborg. Op het voorterrein konden bezoekers zich vergapen bij diverse leuke kramen met onder andere bloembollen, tuinplanten, woonaccessoires. Maar ook tuinhaarden, tuinbanken en gereedschap. Onze stand was ingericht met mooie en smaakvolle producten uit onze boerderijwinkel. Tevens hebben we een gedeelte van de catering mogen verzorgen. De broodjes lamsburger en merguezworstjes vielen goed in de smaak! Ook Fleur van de Sikkeshoeve (www.sikkeshoeve.nl)  presenteerde heerlijke Boergeitproducten zoals diverse worsen en ham.

Al met al een zeer gesl

stand Smaakvol Slochteren

stand Smaakvol Slochteren

Groei en Bloei Fair 2015

Groei en Bloei Fair 2015

Lammeren Fraeylemaborg

Lammeren Fraeylemaborg

Lammetjes Fraeylemaborg

Lammetjes Fraeylemaborg

Voorterrein Fraeylemaborg

Voorterrein Fraeylemaborg

aagde dag!

 

Workshop bloemschikken Thema:voorjaar/pasen

We hebben weer overweldigend veel aanmeldingen gehad. Daardoor zitten alle workshops alweer vol. Het is wel mogelijk om met een eigen groepje (min 6 personen) in overleg een workshop te plannen. Neem hiervoor contact met ons op of kom langs in de winkel.

De donkere dagen laten we weer achter ons. Op naar het voorjaar!!
Dus tijd om het voorjaar in huis te halen.
Graag helpt Ellen jullie weer om een mooi tafelarrangement te maken in de voorjaar /paas sferen.

Op de onderstaande data organiseren we weer leuke workshops:
maandag 16 maart
dinsdag 17 maart
woensdag 18 maart
maandag 23 maart
dinsdag 24 maart
maandag 30 maart

We beginnen om 20.00uur in de boerderijwinkel aan de hoofdweg 255.
De kosten zijn € 25,00 incl. koffie/thee en iets lekkers

Opgeven kan via de mail: info@smaakvolslochteren.nl, via telefoon 06-52012752 of bij ons in de winkel waar we vanaf 6 maart ook starten met de verkoop van verse snijbloemen op vrijdagmiddag en zaterdag!

Schapenwandeling 21 februari

Schapen wandeling 21 februari 2015

Molenstreek –> Smaakvol Slochteren

Meet veel enthousiaste hulpherders hebben we onze schapen van de winterweide naar de boerderij gebracht. Rond half 11 verzamelden de hulpherders zich in de boerderijwinkel waar ze zijn ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na een korte briefing vertrokken we, gewapend met echte herdersstokken, richting de Molenstreek. Daar hebben we de schapen meegenomen en zijn we via de Groenedijk, langs de Grootte Poldermolen en Molen de Ruiten, richting de Boerweg gelopen.  Via de Boerweg en de Hoofdweg kwamen we rond 12:15  aan op de boerderij. Daar hebben we met elkaar genoten van en smaakvolle lunch. Het was een zeer geslaagde ochtend.