Door onze unieke kudde en onze manier van schapenhouden kunnen we een constante hoge kwaliteit lamsvlees aanbieden. Bij ons staat kwaliteit van leven en de gezondheid van onze dieren op nummer 1. Je proeft onze passie, de vrijheid en de gezonde voeding van de dieren terug in ons vlees.

Onze kudde

Momenteel bestaat onze kudde uit zo’n 60 ooien en 3 dekrammen. We houden schapen van het ras Poll Dorset. Het ras dankt zijn naam aan haar herkomst. Oorspronkelijk komt het ras uit het graafschap Dorset.

Het ras heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zo heeft het ras van nature een ongebonden bronst. Dit maakt het mogelijk dat de ooien het hele jaar door lammetjes kunnen krijgen. We houden onze dieren dan ook in drie groepen welke allemaal hun eigen aflamperiode hebben. Zo hebben we verspreid over het jaar lammetjes. Hierdoor is het mogelijk dat we het hele jaar door een constante vleeskwaliteit kunnen garanderen.

Daarnaast kenmerkt het ras zich door haar vriendelijke karakter, is de vacht van hoge kwaliteit en is het een zelfredzaam schaap. Met name deze laatste eigenschap past goed bij onze manier van schapenhouden. De ooien lammeren makkelijk af en geven veel melk waardoor lammeren een goede start krijgen.

Voeding

Het dieet van onze schapen bestaat uit hoofdzakelijk gras. Ze lopen zoveel mogelijk buiten in kruidenrijk grasland. Door de ruimte en het variërende aanbod aan plantensoorten blijven de schapen gezond en vitaal. De grote inhoud van de magen zorgen ervoor dat ze veel ruwvoer kunnen verwerken. Hierdoor kunnen we het bijvoeren met brok tot met minimum beperken.

Korte lijnen

Wanneer onze lammeren slachtrijp zijn brengen wij ze zelf naar het slachthuis. We laten onze dieren slachten in Zuidbroek en Groningen. Vanuit hier gaan de karkassen rechtstreeks naar ambachtelijke slagers of krijgen wij ze verpakt weer terug voor de verkoop in onze boerderijwinkel. Beide slachthuizen staan voor hun vak en werkwijze . En garanderen ok in deze laatste fase een goed dierwelzijn. Voor ons erg belangrijk!

Het vlees

Ons lamsvlees is natuurlijk volop verkrijgbaar in onze boerderijwinkel. Het vlees word vers ingevroren zodat de kwaliteit langer behouden blijft. Meestal verpakt in tweepersoonsporties. Maar ook grotere delen zoals een hele bout, rollade, zadel of heel lam is bij ons verkrijgbaar. Ook leveren we aan ambachtelijke slagers en horeca. Hierbij stimuleren wij de afname van een heel of half lam. Dit om een zo optimaal gebruik van het complete lam te bevorderen.