Over ons

Ons gezin bestaat uit Tjibbe, Ellen en onze dochter Merel. In 2011 zijn we (toen nog zonder Merel) in het diepe gesprongen en hebben we een oude boerderij gekocht in Slochteren. Dit met de gedachte hier onze toekomstplannen waar te kunnen maken. De kudde schapen werd uitgebreid en de boerderij verbouwd. In 2013 werden de eerste stappen gezet om Smaakvol Slochteren officieel te maken.

Smaakvol Slochteren is een bedrijf ontstaan uit onze gezamenlijke passies: liefde voor de dieren, het buitenleven, lekkere en gezonde voeding en de wil dit te delen met anderen. Graag vertellen we je meer over onze achtergrond en drijfveren.

Ellen Evenhuis

Ik ben opgegroeid in het gehucht Rodehaan aan de rand van
de stad Groningen. Als middelste dochter van een garagehouder. Thuis waren er
altijd mensen over de vloer en moest er hard gewerkt worden. Ook ben ik in deze
periode besmet geraakt met de liefde voor paarden. Nog altijd vind ik het
heerlijk en ontspannend om paard te rijden.

Al snel was het voor mij
duidelijk dat ik iets met mij handen wilde gaan doen. Een opleiding als
bloemist was het gevolg. Met het diploma op zak ben ik bij verschillende
bloemenwinkels werkzaam geweest. Het creëren van mooie en bijzondere
bloemwerken is nog altijd een grote passie van me. Wil je dat ik ook voor jou een passend bloemarrangement (rouw of trouw) maak? Neem dan contact op.

In 2006 heb ik Tjibbe ontmoet
en wisten al snel dat we samen verder wilden. Na enkel jaren in Engelbert te
hebben gewoond, zijn we in de zomer van 2011 vertrokken naar onze boerderij aan
de Hoofdweg in Slochteren. Waar we nu hard werken aan onze droom.

Tjibbe Brandsma

Geboren in Friesland en na omzwervingen in Zeeland uiteindelijk in Haren (provincie Groningen) terecht gekomen. Ik groeide op als middelste zoon in een gezin met drie jongens. Al snel bleek, dat er als niet boerenzoon,  toch “boerenbloed” door mijn aderen stroomde. In groep 8 van de lagere school ging ik op woensdagmiddag en op zaterdag al naar een boer om mee te helpen en te leren. Uiteindelijk heb ik er jaren gewerkt en heb ik veel kunnen leren. Na de HAVO heb ik toch de keus gemaakt om niet naar de landbouwschool te gaan omdat het verstand zei dat boer worden, als niet boerenzoon, toch niet zou lukken. Na een jaar bleek de wil om te werken in de agrarische sector sterker te zijn dan het verstand. Waarna ik de keus maakte om toch de hogere landbouwschool te volgen in Leeuwarden. Het is een juist besluit gebleken.

In deze periode kocht ik ook mijn eerste schapen welke aan de basis staan van onze huidige kudde.