Maak op de fiets kennis met het prachtige natuurgebied ‘t Roegwold en de omliggende dorpen. Laat je tijdens de Roegwoldtocht verassen door de mooie natuur en leuke rustplaatsen en activiteiten onderweg.

Roegwoldtocht 2019

Op 3 augustus organiseren wij samen met lokale ondernemers, verenigingen en Staatsbosbeheer de 4e Roegwoldtocht. Het is een fietstocht door het prachtige natuurgebied ‘t Roegwold. Onderweg kom je boswachter Annet tegen. Zij kan je alles kan vertellen over ‘t Roegwold. Ook leidt de route je door de omliggende dorpen. Hier kun je kennis maken met leuke bedrijven(o.a. Ecomotion en Erf en Weide) en verborgen parels. Je komt o.a. langs het Stenenmuseum in Slochteren. Hier wordt een eeuwen oud stuk hout ten toon gesteld. Het hout is gevonden tijdens de aanleg van ‘t Roegwold. Ook kom je langs molens, uitkijktorens en diverse rustpunten.

In ‘t Roegwold kom je een kudde Hereford koeien tegen. Deze zorgen voor een natuurlijk beheer van het gebied. De vereniging Agrarische Natuur- en Landschapsbeheer Slochteren verteld je onderweg graag meer over deze vorm van beheer. Je zult ze aantreffen bij de uitkijktoren.

Op Facebook kun je de laatste en actuele informatie vinden. klink hier

Roegwoldtocht